Γιατί να χρησιμοποιείτε λιπάσματα χωρίς φώσφορο

1
Γιατί να χρησιμοποιείτε λιπάσματα χωρίς φώσφορο

Τι κάνει ο Φώσφορος;

Ο φώσφορος είναι ένα φυσικό στοιχείο απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση στα φυτά, συμπεριλαμβανομένου του γκαζόν και του κήπου σας. Έχει άμεσο αντίκτυπο στις ρίζες, τα φύλλα και τη συνολική ανάπτυξη του γρασιδιού και των φυτών. Ο φώσφορος κάνει το γκαζόν σας πλούσιο και πυκνό.

Γιατί λοιπόν να αγοράσετε λίπασμα χωρίς φώσφορο;

άνθιση τοξικών κόκκινων φυκιών
Μια τοξική κόκκινη άνθιση φυκιών.

Έχετε μαζέψει ποτέ τα παιδιά σας, τους φίλους σας και όλο τον εξοπλισμό σας στο αυτοκίνητο για μια μέρα στην παραλία μόνο για να μάθετε ότι η παραλία είναι κλειστή; Αφιερώσατε μια μέρα που σας άξιζε να πάτε για ψάρεμα με τους φίλους σας, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι η αγαπημένη σας τρύπα ψαρέματος είναι καλυμμένη με βρωμερά πράσινη γλίτσα; Ή χειρότερα – έχετε λάβει ποτέ προειδοποιήσεις από τον δήμο υδάτων της περιοχής σας ότι πρέπει να βράσετε το νερό σας πριν το πιείτε;

Μπορεί να φταίει ο φώσφορος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον φώσφορο είναι ότι, με τη χρήση του με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να συσσωρευτεί στο έδαφος και να αρχίσει να εκπλένεται σε κοντινές λεκάνες απορροής. Τα υπερβολικά επίπεδα φωσφόρου στο νερό προάγουν την ανάπτυξη φυκιών και μπορεί να προκαλέσουν άνθηση φυκιών σε κοντινά υδάτινα σώματα. Ορισμένοι τύποι φυκιών μπορούν να παράγουν τοξίνες που είναι επιβλαβείς για τα ψάρια και άλλα υδρόβια ζώα, καθώς και για τους ανθρώπους και τα ζώα. Η ρύπανση από την απορροή ρέει σε αποχετεύσεις, ρυάκια, ποτάμια, λίμνες και ωκεανούς.

Γιατί είναι σημαντικό?

Κάθε χρόνο, στις 22 Μαρτίου σηματοδοτείται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Το φετινό θέμα είναι η σημασία των υπόγειων υδάτων. (Για να διαβάσετε περισσότερα, επισκεφθείτε https://www.worldwaterday.org/) Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει πολλή συζήτηση σχετικά με την παροχή νερού στον κόσμο, με κυριότερο, τη διαθεσιμότητα καθαρού πόσιμου νερού για όλους. Έχουμε βιώσει έντονα καιρικά μοτίβα που έχουν συμβάλει σε ξηρασίες, πλημμύρες και πυρκαγιές, αναδεικνύοντας την ανάγκη μας για ασφαλείς πηγές νερού. Το μολυσμένο νερό απαιτεί δαπανηρή παρέμβαση για να καταστεί ασφαλές για κατανάλωση, πόσο μάλλον για να απολαύσετε ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Τι γίνεται ήδη;

Ο φώσφορος είναι η κύρια αιτία ρύπανσης των υδάτων. Αναγνωρίζοντας αυτό, ορισμένα κράτη έχουν υιοθετήσει τους δικούς τους νόμους που περιορίζουν τη χρήση του φωσφόρου. Δεδομένου ότι ο φώσφορος είναι ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη των φυτών, πολλά λιπάσματα που χρησιμοποιούνται σε γήπεδα γκολφ και σε γεωργικές εκτάσεις περιέχουν φώσφορο. Η πιο ρεαλιστική προσέγγιση για τη μείωση του φωσφόρου στο έδαφος ήταν η αφαίρεσή του από το λίπασμα γκαζόν στο σπίτι. Το 2004, η Μινεσότα ήταν η πρώτη πολιτεία που περιόρισε τη χρήση φωσφόρου και επιβάλλει τον εξοπλισμό λιπασμάτων χωρίς φώσφορο. Αμέσως μετά, 10 πολιτείες προσχώρησαν σε αυτές, οι μισές από αυτές είναι πολιτείες των Μεγάλων Λιμνών: IL, ME, MA, MI, NY, NJ, VT, VI, WA, WI.

Τι μπορείς να κάνεις?

Τα λιπάσματα έχουν πάντα έναν αριθμό NPK που αναλύει τα επίπεδα αζώτου (N), φωσφόρου (P) και καλίου (K) στο μείγμα. Εκτός εάν η εργαστηριακή δοκιμή εδάφους σας δείξει ανεπάρκεια φωσφόρου, επιλέξτε ένα λίπασμα χωρίς φώσφορο, που προσδιορίζεται με ένα μεσαίο ψηφίο μηδέν.

Για 40 χρόνια, η εστίασή μας ήταν στη δημιουργία προϊόντων και πρακτικών που είναι ωφέλιμα/μη επιβλαβή για το περιβάλλον. Το Lawn Force 5 χωρίς φώσφορο είναι μια έκδοση χωρίς φώσφορο της δημοφιλούς μας θεραπείας γκαζόν all-in-one, Lawn Force 5, η οποία γονιμοποιεί, αποκολλά, συντηρεί και βιοενεργοποιεί το έδαφος και περιέχει ευεργετικούς μύκητες ριζών που ονομάζονται μυκόρρυζα.

Θυμηθείτε, το υγιές γρασίδι οδηγεί σε υγιεινό νερό!

Schreibe einen Kommentar