Γιορτάζουμε τους εργάτες της φάρμας – Natures Lawn & Garden

3
Γιορτάζουμε τους εργάτες της φάρμας – Natures Lawn & Garden

αγρότες που συγκομίζουνΟι εργαζόμενοι στο αγρόκτημα βάζουν φαγητό στα τραπέζια μας

Ως καταναλωτές, ενώ γνωρίζουμε τη διαθεσιμότητα όλων των ειδών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ μας, συχνά αποσυνδεόμαστε από την προέλευση του φαγητού μας και το πόσο συμβαίνει στα παρασκήνια για να τα φέρουμε στα τραπέζια μας. Ένα αποτέλεσμα της πανδημίας και των σχετικών παύσεων είναι ότι έριξε φως στους βασικούς εργαζόμενους, υπενθυμίζοντάς μας πόσο σημαντικοί είναι για την καθημερινή μας ζωή. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς εργάτες για τη ζωή στις ΗΠΑ είναι αγρότες.

Τι κάνουν οι εργάτες στο αγρόκτημα;

Οι εργαζόμενοι στη φάρμα είναι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για σχεδόν κάθε στάδιο της δημιουργίας των φυσικών πραγμάτων που γίνονται η τροφή μας, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών, των φρούτων, των λαχανικών, των ξηρών καρπών, των όσπριων, των αυγών, των γαλακτοκομικών και των ζωικών πηγών. Οι εξελίξεις στη γεωργική τεχνολογία έχουν επιφέρει αυξημένη χρήση μηχανικών εργασιών, αλλά πολλές καλλιέργειες είναι πολύ ευαίσθητες για μηχανήματα και πρέπει να συλλέγονται με το χέρι. Η εργασία του αγρότη είναι αδυσώπητη, σωματικά κουραστική και συχνά δυνητικά επικίνδυνη.

Εδώ είναι ένα (πολύ!) μη εξαντλητική κατάλογος των εργασιών που κάνουν οι εργάτες της φάρμας:

  • Φυτέψτε, λιπάνετε, κλαδεύετε, ποτίζετε και συγκομίζετε καλλιέργειες
  • Συσκευάστε και φορτώστε τις συγκομιδές για αποστολή
  • Φροντίδα ζωντανών ζώων, συμπεριλαμβανομένων των βοοειδών, των προβάτων, των χοίρων, των κατσίκων, των πουλερικών και των μελισσών
  • Ταΐστε, τροφοδοτήστε, ζυγίστε και φορτώστε ζώα
    • Είναι επίσης συχνά υπεύθυνοι για την τήρηση αρχείων υγείας και εμβολιασμού για τα ζώα που συνηθίζουν
  • Κατασκευή και επισκευή περιφράξεων
  • Καθαρίστε και συντηρήστε τη στέγαση ζώων
  • Λειτουργήστε βαριά, μερικές φορές επικίνδυνα μηχανήματα
  • Και τόσα άλλα!

Συνθήκες εργασίας

Ενώ πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε έναν πιο χαλαρό τρόπο ζωής τους καλοκαιρινούς μήνες, οι αγρότες, όπως όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι, εργάζονται πολλές ώρες στο απόγειο του καλοκαιριού: 12+ ώρες ημέρες, 6 – 7 ημέρες την εβδομάδα, ανατέλλει πριν από τον ήλιο και συχνά εργάζονται πολύ μετά τη δύση του ηλίου. Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει ρεκόρ καύσωνα, απαιτώντας από τους αγρότες να παρακολουθούν τον δείκτη θερμότητας για να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι δεν εκτίθενται σε πιθανές απειλές για την υγεία, όπως η θερμοπληξία. Επιπλέον, η υπερβολική βροχή και οι πλημμύρες σημαίνει ότι τα αγροκτήματα γίνονται απρόσιτα και οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται εάν δεν μπορούν να εργαστούν. Πολλοί καταναλωτές περιμένουν επίσης προϊόντα με τέλεια εμφάνιση, γεγονός που προκαλεί την έκθεση των εργαζομένων σε αγροκτήματα σε επιβλαβή φυτοφάρμακα προκειμένου να αποτραπεί η αλλοίωση των εντόμων και των σκουληκιών. Στην Καλιφόρνια, όπου καλλιεργείται η πλειονότητα ορισμένων ξηρών καρπών που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ, οι πυρκαγιές εκθέτουν τους εργαζόμενους σε επιβλαβή επίπεδα καπνού.

Επειδή οι περισσότερες θέσεις εργατών σε αγρόκτημα είναι μισθωτή, οι περισσότεροι εργάτες φάρμας αναγκάζονται επίσης να «μεταναστεύουν» με τις εποχές να ακολουθούν την εργασία από νότο προς βορρά και πάλι πίσω. Αυτό κάνει τη ζωή εξαιρετικά δύσκολη για τις οικογένειές τους.

Ελλείψεις εργατικού δυναμικού

Με χαμηλές αμοιβές, πολλές ώρες και σωματικά δύσκολη εργασία, είναι περίεργο το γεγονός ότι οι αγρότες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επί του παρόντος χρόνια έλλειψη εργατικού δυναμικού; Λόγω της έλλειψης εργατικού δυναμικού, μερικές φορές οι καλλιέργειες μαραίνονται στα χωράφια επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί εργάτες για τη συγκομιδή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σπατάλη τροφίμων και κοστίζει εκατομμύρια δολάρια σε χαμένη παραγωγή. Ως καταναλωτές, αναμένουμε χαμηλές τιμές τροφίμων και ποικιλία φρούτων και λαχανικών όλο το χρόνο. Στο παντοπωλείο, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια αύξηση στον αριθμό των φρούτων και λαχανικών που εισάγονται από ξένες χώρες, όπου η εργασία είναι φθηνότερη και το κλίμα είναι πιο ευνοϊκό για την ανάπτυξη. Εάν οι αγρότες δεν μπορούν να βρουν αρκετούς εργάτες γεννημένους στις ΗΠΑ για να προσλάβουν, πρέπει να βασίζονται σε εργάτες που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό για να επιδοτούν.

Το μέλλον της αγροτικής εργασίας

συγκομιδή σιτηρώνΤα τελευταία χρόνια, έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας των τροφίμων. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν αναπτύξει εθελοντικές πιστοποιήσεις γεωργίας για την αντιμετώπιση της χρήσης τοξικών χημικών ουσιών και της πιθανότητας μικροβιακής μόλυνσης στην παραγωγή τροφίμων. Αυτές οι πολιτικές ωφελούν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους εργάτες των αγροκτημάτων. Οι τακτικοί έλεγχοι διασφαλίζουν τη μειωμένη έκθεση των εργαζομένων σε επιβλαβείς χημικές ουσίες, την ευκολότερη πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, εγκαταστάσεις μπάνιου και πλυσίματος χεριών και έναν καθορισμένο χώρο για διαλείμματα των εργαζομένων. Επιπλέον, όλα τα εγχειρίδια, οι πολιτικές και οι διαδικασίες των εργαζομένων πρέπει να είναι γραμμένα και επεξηγημένα σε γλώσσα που μπορούν να κατανοήσουν.

Οι συνθήκες βελτιώνονται για τους αγρότες, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων αμοιβών και των παροχών, και οι αγρότες εντοπίζουν δημιουργικούς τρόπους για να κρατούν τους εργαζόμενους όλο το χρόνο. Επί του παρόντος, ο μέσος όρος ηλικίας ενός αγρότη είναι 60 ετών και άνω. Πολλά από τα παιδιά τους έχουν επιλέξει να αναζητήσουν ευκαιρίες εκτός της φάρμας και τα σχέδια διαδοχής είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Για να διασφαλίσουμε ένα αξιόπιστο και συνεπές εθνικό σύστημα τροφίμων, θα χρειαστούμε η επόμενη γενιά να ασχοληθεί με τη γεωργία. Οι βελτιώσεις στη γεωργική εκπαίδευση, ειδικά στις αγροτικές περιοχές όπου τα παιδιά βλέπουν επιτυχημένες φάρμες, την καθιστούν κάτι που πρέπει να επιδιώκουν.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μιλήσετε με έναν εργάτη φάρμας και θα σας πουν ότι παρά τις πολλές ώρες και τη σκληρή δουλειά, βρίσκουν τη δουλειά τους πολύ ικανοποιητική. Απολαμβάνουν την ελευθερία τους, το να βρίσκονται έξω στη φύση, την αγάπη τους για τα ζώα, βλέποντας άμεσα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς τους και τη συντροφικότητα. Για μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις, οι αγρότες είναι μέρος της οικογένειας.

Schreibe einen Kommentar