Εθνική Ημέρα Εκτίμησης Ζιζανίων – Natures Lawn & Garden

2
Εθνική Ημέρα Εκτίμησης Ζιζανίων – Natures Lawn & Garden

Τι πρέπει να εκτιμήσουμε για τα ζιζάνια;

Για πολλούς Αμερικανούς, το να έχουν ένα πλούσιο γκαζόν χωρίς ζιζάνια είναι ιδανικό. Για μένα προσωπικά, αν μου αρέσει η εμφάνιση του ζιζανίου, μπορεί να μείνει. Πείτε με τεμπέλη ή πείτε με οικολόγο (δεν είμαι), πραγματικά δεν με πειράζει να έχω χόρτα στην αυλή μου. Για παράδειγμα, οι πικραλίδες είναι χαρούμενες και ανθεκτικές, όπως μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου. Δεν φαίνεται να μας πειράζει τα ζιζάνια αν έχουν φυτευτεί σε αυτό σωστά θέση. Αλλά όταν εμφανίζονται στο περιποιημένο γκαζόν και τον κήπο μας, το πρώτο μας ένστικτο είναι να τα αφαιρέσουμε, αλλά ποια είναι μερικά οφέλη από τα ζιζάνια;

ταυτοποίηση της κολλιτσίδαςΤα οφέλη των ζιζανίων

  • Τα ζιζάνια βοηθούν το έδαφος. Τα «ζιζάνια» προσθέτουν βιομάζα στο έδαφος. Καθώς πεθαίνουν, παρέχουν θρεπτικά συστατικά για άλλα φυτά και τροφοδοτούν τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν ήδη στο έδαφος. Επιπλέον, προάγουν τη συγκράτηση της υγρασίας που βοηθά στη διατήρηση του εδάφους ζωντανό.
  • Τα ζιζάνια υποδεικνύουν ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών στο έδαφος σας. Ρίξτε μια ματιά στο γκαζόν σας – τα ζιζάνια σας μπορεί να προσπαθούν να σας πουν κάτι. Η επικράτηση ενός συγκεκριμένου ζιζανίου μπορεί να υποδηλώνει ανεπάρκεια στο έδαφος σας. Αν και μερικές πικραλίδες μπορεί να είναι όμορφες, αν διαπιστώσετε ότι καταλαμβάνουν την αυλή σας, μπορεί να έχετε ανεπάρκεια ασβεστίου – το ίδιο ισχύει και για το καβουρμά. Τα περισσότερα βρύα αναπτύσσονται σε υγρό, όξινο έδαφος, επομένως μπορεί να χρειαστεί να αλκαλοποιήσετε το χώμα σας προτού σταματήσουν τα βρύα να εισβάλλουν. Ένας γρήγορος τρόπος για να προσθέσετε ασβέστιο και να αλκαλοποιήσετε το έδαφος είναι με το Liquid Lime. Εάν έχετε πολλά συγκεκριμένα ζιζάνια στην ιδιοκτησία σας, δοκιμάστε το χώμα σας για να μάθετε τον πραγματικό ένοχο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα αποτελέσματα για να σχεδιάσετε την τροποποίηση του εδάφους.
  • Φαρμακευτικά και μαγειρικά οφέλη. Μερικά κοινά ζιζάνια, όπως τα πλατάνια, οι πικραλίδες, η κολλιτσίδα και οι μαργαρίτες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη, και ιστορικά χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και από βοτανολόγους σε τονωτικά για την απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα. Τα φύλλα πλανάνας μπορούν να γίνουν κατάπλασμα και να χρησιμοποιηθούν σε τσιμπήματα εντόμων, γρατζουνιές και κοψίματα. Τα τεταρτημόρια αρνιού (ονομάζονται επίσης White Goosefoot ή Pigweed) μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση του σπανακιού σε σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο. Η ξυλόξινη έχει γεύση λεμονιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες, τσάι, λεμονάδα και smoothies!
  • Ωφέλιμο για τους επικονιαστές: Οι επικονιαστές όπως οι πεταλούδες και οι μέλισσες χρειάζονται λουλούδια, και εάν τα εγγενή φυτά δεν είναι διαθέσιμα ή άφθονα, τα «ζιζάνια» μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη τροφή, ειδικά στις αρχές της εποχής που οι μέλισσες μόλις αρχίζουν να ξυπνούν. Τα ζιζάνια παρέχουν επίσης βιότοπο για ωφέλιμα έντομα.

Αφαίρεση ζιζανίων

Εάν αφαιρείτε τα ζιζάνια από το τοπίο σας, έχετε κατά νου ότι τα ζιζάνια είναι εξαιρετικά προσαρμοστικά. Όταν σκάβετε ένα ζιζάνιο, να θυμάστε ότι πολλά έχουν βαθιές ρίζες και αν δεν το πάρετε ολόκληρο, θα ξαναφυτρώσει. Όταν διαταράσσετε το έδαφος, άλλοι αδρανείς σπόροι θα μπορούσαν πραγματικά να εξαπλωθούν και να δημιουργήσουν μια μεγαλύτερη προβληματική περιοχή. Φροντίστε να υπερ-σποράσετε εάν αφήσετε γυμνά σημεία πίσω σας και παρακολουθήστε τον νέο σπόρο για να βεβαιωθείτε ότι παίρνει αρκετό νερό για να φυτρώσει.

Φτιάξτε το δικό σας απόλυτα φυσικό ζιζανιοκτόνο: Για μια μη τοξική λύση στα ενοχλητικά ζιζάνια, ακολουθήστε τη συνταγή μας εδώ.

Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να ακολουθείτε το παράδειγμά μου: αντί να ξεριζώνω το γκαζόν μου, θα διαβάζω ένα βιβλίο στην αιώρα μου… το φυσικό μου περιβάλλον.

Schreibe einen Kommentar