Ευτυχισμένη Ημέρα της Γης 2022! – Natures Lawn & Garden

0
Ευτυχισμένη Ημέρα της Γης 2022!  – Natures Lawn & Garden

Αυτή την Ημέρα της Γης, Περάστε μια Αγάπη για τη Φύση

Κάθε 22 Απριλίου γιορτάζουμε την Ημέρα της Γης παγκοσμίως για να ευαισθητοποιήσουμε σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Είναι μια μέρα που αφιερώνεται για να μας υπενθυμίσει πώς η συμπεριφορά μας επηρεάζει τον κόσμο γύρω μας με τρόπους τόσο μεγάλους όσο και μικρούς. Είναι επίσης μια ευκαιρία να μάθουμε τα παιδιά στη ζωή μας να σέβονται και να εκτιμούν τον φυσικό κόσμο γύρω τους! Η ενστάλαξη αυτών των αξιών σε νεαρή ηλικία θα τους βοηθήσει να γίνουν αφοσιωμένοι διαχειριστές του πλανήτη μας.

Οι τοπικές κοινότητες συχνά φιλοξενούν διάφορες οικογενειακές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τον εορτασμό της ημέρας, αλλά μπορείτε να έχετε αντίκτυπο στο σπίτι. Η φύτευση ενός κήπου μπορεί να διδάξει στα παιδιά πώς καλλιεργείται η τροφή μας ενώ τα συνδέει με τη φύση. Ακόμη και τα πιο μικρά λατρεύουν να μαθαίνουν για τη βρωμιά, τα φυτά και τα ζωύφια!

Πώς να κάνετε τα παιδιά να συμμετέχουν στην Ημέρα της Γης

καλή μέρα της γης από το γκαζόν και τον κήπο της φύσηςΜε τα παιδιά, θα θέλετε να ξεκινήσετε μικρά, ώστε η κηπουρική να μην φαίνεται σαν αγγαρεία. Διατηρήστε το μέγεθος του κήπου και τον αριθμό των ποικιλιών που καλλιεργείτε διαχειρίσιμα. Ένα οικόπεδο στο μέγεθος ενός sandbox είναι κατάλληλο για μικρότερα παιδιά (δείτε αυτό απλό κρεβάτι κήπου με υπερυψωμένο κέδρο για αρχαριους!). Μπορείτε να τους βάλετε να σκιαγραφήσουν τον κήπο με βράχους ή σκαλοπατάκια, ώστε να αναγνωρίζουν τα σύνορα. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή είναι εύκολο να τα πιάσουν, αλλά επίσης θα τα εμποδίσουν να πατήσουν τα φυτά (Διαβάστε περισσότερα στο ιστολόγιό μας: Raised Bed Gardening). Εάν δεν έχετε χώρο ή δεν έχετε πρόσβαση σε μια αυλή, η κηπουρική με κοντέινερ μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Μην προσπαθήσετε να μεγαλώσετε πάρα πολύ ταυτόχρονα – ξεκινήστε με λίγα μόνο λαχανικά που γνωρίζετε ότι θα φάνε τα παιδιά σας ή ίσως τα αγαπημένα τους λουλούδια.

Βάλτε τα παιδιά σας με ρούχα και μπότες παιχνιδιού, δώστε τους μερικά ανθεκτικά εργαλεία σε μέγεθος παιδιού και προετοιμαστείτε για να βραχούν και να λερωθούν. Απλώς μην τα αφήσετε να χαλαρώσουν με τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου (αυτό είναι ένα λάθος που δεν το κάνετε δύο φορές!). ένα μικρό ποτιστήρι λειτουργεί καλύτερα για μικρά χέρια. Βοηθήστε τους να δημιουργήσουν ετικέτες φυτών, χρησιμοποιώντας εικόνες για μη αναγνώστες. Και μην ξεχνάτε τις βόλτες με το καρότσι – κρατήστε το διασκεδαστικό!

Λοιπόν, ποιο είδος λαχανικών ή λουλουδιών είναι ιδανικά για να φυτέψουν τα παιδιά; Τα μικρά χέρια και η μικρή απόσταση προσοχής θα εκτιμήσουν τα φυτά με μεγάλους σπόρους ή ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά όπως: φασόλια, καλαμπόκι, αγγούρια, μπιζέλια, πρωινά γκλόρι, κολοκύθες και ηλίανθοι. Οι φράουλες καλλιεργούνται εύκολα σε υπερυψωμένα κρεβάτια ή δοχεία και στα παιδιά αρέσει να τις μαζεύουν και να τις τρώνε αμέσως. Μπόνους: Οι εκλεκτοί που τρώνε συχνά δοκιμάζουν ένα νέο λαχανικό εάν το έχουν καλλιεργήσει μόνοι τους.

Ίσως τα παιδιά σας ενδιαφέρονται περισσότερο για ζωύφια παρά για λαχανικά. Μπορείτε να υποστηρίξετε επικονιαστές, όπως μέλισσες και πεταλούδες, καλλιεργώντας ιθαγενή φυτά που θα τα προσελκύσουν στην αυλή σας, όπως κωνοφόρα, μαργαρίτες, μαυρομάτικα Susan, κατιφέ, γαλακτόχορτο και λεβάντα (μάθετε ότι τα λουλούδια που προσελκύουν τους επικονιαστές αναπτύσσονται καλύτερα στη Ζώνη σας πριν τα παραγγείλετε τυχόν σπόρους ή φυτά). Διδάξτε στα παιδιά τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι επικονιαστές στην καλλιέργεια της τροφής μας και πόσο σημαντικό είναι για εμάς να τους προστατεύσουμε.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν περισσότερη ιδιοκτησία του κήπου. Αφήστε τους να επιλέξουν τι θα φυτέψουν (τι τους αρέσει να τρώνε;). Μπορεί να τους αρέσει να φυτέψουν έναν «θεματικό» κήπο, όπως έναν κήπο πίτσας ή έναν κήπο με ουράνιο τόξο. Ζητήστε τους να διαβάσουν τις οδηγίες στα πακέτα σπόρων και να καταλάβουν πότε, πόσο βαθιά και πόσο μακριά πρέπει να φυτέψουν τους σπόρους. Όσο περισσότερο τους εμπλέκετε, τόσο πιο πιθανό είναι να μείνουν σε αυτό. Θυμηθείτε: η τελειότητα είναι δεν ο στόχος! Η κηπουρική είναι περισσότερο ένα είδος μαθησιακής εμπειρίας δοκιμών και λάθους, οπότε δώστε τους την ελευθερία να κάνουν λάθη.

Μειώστε την έκθεση του παιδιού σας σε επιβλαβείς χημικές ουσίες χρησιμοποιώντας μη τοξικά, φιλικά προς τη γη προϊόντα γκαζόν και κήπου στην αυλή σας. Τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται σε χλοοτάπητες και κήπους μπορούν να εκπλυθούν στο χώμα σας και να μολύνουν τα υπόγεια ύδατα, για να μην αναφέρουμε τα φυτά που αναπτύσσονται στο μολυσμένο έδαφος. Δεν χρειάζεστε χημικά για να απαλλαγείτε από παράσιτα κήπου ή ασθένειες των φυτών. Το Yard Guard, το φιλικό προς το περιβάλλον σπρέι μας για τη δολοφονία σφαλμάτων (και το φυσικό μυκητοκτόνο!) είναι ασφαλές για τις μέλισσες, τις πεταλούδες και άλλα ευεργετικά έντομα, ενώ σκοτώνει μυρμήγκια, ψύλλους, τσιμπούρια, ακόμη και τα αυγά που γεννούν στο έδαφος.

Εάν ξεκινάτε ένα νέο κρεβάτι κήπου με το παιδί σας, το Nature’s Magic θα σας βοηθήσει να προσθέσετε πολύτιμο χούμο και ισχυρά υγρά φύκια στο χώμα σας πριν φυτέψετε. μπορείτε ακόμη και να το ψεκάσετε απευθείας στα φυτά για να βελτιώσετε την υγεία και την ποιότητα των λαχανικών και των λουλουδιών σας.

Ψάχνετε για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό λίπασμα; Το Bio-Enhanced 10-8-8 είναι το τέλειο λίπασμα για χρήση μέχρι να εμφανιστούν τα άνθη των λουλουδιών.

Όλα τα προϊόντα Nature’s Lawn & Garden δεν είναι μόνο ασφαλή για τα παιδιά και τα κατοικίδια, είναι επίσης καλά για το περιβάλλον.

Συγκεντρώστε λοιπόν την οικογένεια για να βγείτε έξω και να προστατέψετε το μικρό σας κομμάτι γης σήμερα – θα φυτέψετε επίσης τον σπόρο για τους μελλοντικούς φυσιοδίφες!

Schreibe einen Kommentar