Ημέρα Arbor 2022: Γιορτάζοντας τα δέντρα για 150 χρόνια

0
Ημέρα Arbor 2022: Γιορτάζοντας τα δέντρα για 150 χρόνια

γκαζόν της φύσης και δέντρα κήπουΦέτος σηματοδοτεί την 150η επέτειο της Ημέρας Arbor στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, επιτρέψτε στον εαυτό σας να εκφράσει ανοιχτά την εσωτερική σας αγκαλιά με το δέντρο! Γιατί; Γιατί τα δέντρα είναι υπέροχα.

Για πολλούς από εμάς, τα δέντρα συνδέονται με αγαπημένες αναμνήσεις της νιότης μας: σκαρφάλωμα σε δέντρα με αδέρφια και παιδιά της γειτονιάς. ένα αγαπημένο δέντρο στη γειτονιά σας που ήταν «ασφαλές» για παιχνίδια με κουκούλα. βρίσκοντας το τέλειο δέντρο για μια κούνια ελαστικών ή, αν ήσασταν αρκετά τυχεροί, ένα δεντρόσπιτο (κάτι που εξακολουθεί να είναι στη λίστα με τα κουβάρια μου).

Πέρα από τη νοσταλγία, τα δέντρα είναι απαραίτητα για τη δική μας ευημερία και όλη τη φύση. Τα δέντρα βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα και του νερού μας απορροφώντας το επιβλαβές διοξείδιο του άνθρακα από το περιβάλλον και, μέσω της φωτοσύνθεσης, απελευθερώνουν ζωογόνο οξυγόνο στον αέρα. Οι ρίζες τους εμποδίζουν τη διάβρωση του εδάφους, γι‘ αυτό βλέπετε φράχτες από δέντρα ανάμεσα στα χωράφια των αγροτών. Τα πεσμένα φύλλα τους παρέχουν οργανική ύλη που διασπάται και συμβάλλει σε πιο υγιές, πιο χαρούμενο έδαφος. Τα δέντρα βελτιώνουν επίσης τη βιοποικιλότητα στα δάση και προσφέρουν ιδανικά ενδιαιτήματα για πτηνά και άλλα άγρια ​​ζώα.

Τα δέντρα είναι φυσικά κλιματιστικά που δροσίζουν τους πολυσύχναστους αστικούς δρόμους κατά σχεδόν 10 βαθμούς σε ζεστό καιρό, καθώς και τα μεμονωμένα σπίτια μας. Μας κρατούν στεγνούς σε ελαφριά βροχή και μας προστατεύουν από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες. Η φύτευση δέντρων κατά μήκος των ορίων της ιδιοκτησίας μας όχι μόνο παρέχει μια όμορφη οθόνη απορρήτου, αλλά μειώνει επίσης την ηχορύπανση από τους γύρω δρόμους (και τους θορυβώδεις γείτονες!).

Και τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, τα δέντρα ομορφαίνουν τις κοινότητές μας, παρέχοντας πάρκα για δραστηριότητες αναψυχής και χαλάρωσης. Μελέτες δείχνουν ότι το να περνάμε έστω και λίγο χρόνο σε χώρους πρασίνου μειώνει το άγχος, ανεβάζει τη διάθεσή μας και μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικών καρδιακών προβλημάτων!

Τρόποι για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Δενδροκομίας

  • Επισκεφθείτε έναν τοπικό βοτανικό κήπο για να δείτε τις όμορφες εκθέσεις των εξαίσιων δέντρων και λουλουδιών.
  • Επισκεφθείτε ένα δενδροκομείο, ένα μέρος όπου καλλιεργούνται δέντρα για εκπαίδευση και προβολή – αν βρίσκεστε στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, αυτό στο Πανεπιστήμιο Cornell είναι εκπληκτικό! Εάν όχι, δοκιμάστε να ελέγξετε τα κολέγια και τα πανεπιστήμια (ειδικά αν εστιάζουν στις περιβαλλοντικές επιστήμες) κοντά σας για να δείτε αν προσφέρουν κάτι παρόμοιο.
  • Κάντε μια πεζοπορία σε ένα τοπικό φυσικό καταφύγιο. Πολλά πάρκα και καταφύγια προσφέρουν περιπάτους με οδηγό για τον εντοπισμό δέντρων, φυτών και άγριας ζωής. Αν προτιμάτε να πάτε μόνοι σας, ορισμένα πάρκα έχουν βιβλιοθήκες όπου οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν οδηγούς και κιάλια.
  • Λάβετε μέρος ή διοργανώνετε μια εκδήλωση δενδροφύτευσης. Αφιερώστε λίγο χρόνο κοινωνικοποιώντας τους γείτονές σας για να βοηθήσετε έναν σπουδαίο σκοπό.
  • Γίνετε μέλος ή δωρίστε στην αγαπημένη σας φιλανθρωπική οργάνωση για τη διατήρηση των προσπαθειών αναδάσωσης.
  • Φυτέψτε ένα δέντρο στη δική σας αυλή, όχι μόνο την Ημέρα της Δενδροκομίας, αλλά για να τιμήσετε ένα ιδιαίτερο γεγονός ή ως φόρο τιμής σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που έφυγε. Η επένδυσή σας σήμερα θα επιστραφεί εκθετικά στις μελλοντικές γενιές.

Για συμβουλές σχετικά με την επιλογή και τη φύτευση δέντρων, επισκεφθείτε τους ειδικούς στο φυτώριο της περιοχής σας. Μπορούν να προτείνουν ιθαγενή δέντρα που τα πάνε καλά στην περιοχή σας και να σας συμβουλεύσουν πώς να διαχωρίσετε τα δέντρα ανάλογα με την εξάπλωση του θόλου τους.

Πώς να φροντίσετε ένα νεοφυτεμένο δέντρο

Η φροντίδα για οποιοδήποτε φυτό ξεκινά πάντα από το έδαφος. Όπως το χώμα στο γκαζόν σας, το έδαφος γύρω από τα δέντρα και τους θάμνους χρειάζεται καλό αερισμό και αποστράγγιση. Επωφελείται επίσης από την προσθήκη οργανικής ουσίας και μικροθρεπτικών συστατικών, ειδικά εάν το έδαφος περιέχει βαρύ άργιλο ή εάν έχει υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα για πολλά χρόνια.

Πριν φυτέψετε το δέντρο σας, θα θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα του εδάφους όπου θα φυτευτεί. Ο ευκολότερος τρόπος που γνωρίζουμε για τη βελτίωση του φτωχού εδάφους είναι η εφαρμογή υγρού εδαφοβελτιωτικού, Aerify Plus, τακτικά. Εάν το χώμα σας τείνει να είναι αμμώδες παρά συμπαγές, Η Μαγεία της Φύσης μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Όταν φυτεύετε για πρώτη φορά το δέντρο σας, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η ρίζα είναι κορεσμένη με νερό. Ποτίστε το ξανά αμέσως μετά τη φύτευση και ταΐστε το αμέσως καθώς εγκλιματίζεται στο νέο του σπίτι. Μας Bio-Enhanced 16-4-8 θεωρείται λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο που σημαίνει ότι λειτουργεί καλά για τα περισσότερα μη ανθισμένα, αειθαλή ή φυλλώδη φυτά. Για δέντρα, χρησιμοποιήστε κατά το αρχικό στάδιο έκπλυσης ανάπτυξης. Εάν έχετε ήδη μερικά ΔΥΝΑΜΗ ΧΟΡΤΟΝΟΥ 5 (λίπασμα 14-3-7), μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αυτό. Ο ευεργετικός μύκητας της ρίζας (μυκόρριζες) θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη και θα προστατεύσει τις ρίζες από ασθένειες.

Μετά την αρχική φύτευση και το πότισμα, βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας παίρνει περίπου 1 ½“ έως 2″ νερό την εβδομάδα.

Πού να γονιμοποιήσετε τα δέντρα

Το γκαζόν και ο κήπος της φύσης πώς να ποτίζετε γονιμοποιούν ένα δέντρο
Εδώ είναι μια καλή απεικόνιση του πού να ποτίσετε, το οποίο είναι το ίδιο με το πού θα θέλατε να γονιμοποιήσετε ένα δέντρο.

Εάν φροντίζετε ένα παλαιότερο, καθιερωμένο δέντρο, χρειάζεται μόνο να κάνετε λίπανση μία ή δύο φορές το χρόνο για να διατηρήσετε το δέντρο σας χαρούμενο. Αλλά πού ακριβώς πρέπει να βάλετε το λίπασμα;

Τα υγρά λιπάσματα έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των σφαιριδίων και των πασσάλων, καθώς μπορούν να εγχυθούν κατευθείαν στη ζώνη της ρίζας (γνωστή ως τροφοδοσία βαθιάς ρίζας) ή να εμποτιστούν στο έδαφος (όπως χρησιμοποιώντας ποτιστήρι). Είτε έτσι είτε αλλιώς, το λίπασμα είναι πιο άμεσα διαθέσιμο, διεισδύει πιο βαθιά από τους κόκκους και τα φυτικά τρόφιμα και είναι συνολικά καλύτερο για το έδαφος και τους γαιοσκώληκες που ζουν σε αυτό.

Κατά τη λίπανση με τη μέθοδο της διαβροχής του εδάφους, φροντίστε να λιπάνετε τόσο στο εσωτερικό όσο και λίγο πέρα ​​από τη γραμμή σταγόνας ή τη γραμμή του θόλου πυκνών θάμνων ή δέντρων. Υπάρχουν πολλές ρίζες τροφοδοσίας εκεί. Αλλά μην μουλιάζετε την περιοχή ακριβώς κοντά στον κορμό ενός δέντρου. Μπορεί να προκαλέσει σήψη και έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν ρίζες τροφοδοσίας σε αυτήν την περιοχή.

Όποτε είναι δυνατόν, διατηρήστε ένα στρώμα σάπιας επιφάνειας 2-3 ιντσών ή περισσότερο από οργανικό υλικό (κομπόστ, τεμαχισμένο φλοιό, ροκανίδια κ.λπ.) γύρω από ολόκληρη τη ρίζα ή τη ζώνη σταγόνας του δέντρου σας. Αυτή η οργανική ύλη θα βοηθήσει να παραμείνει η επιφάνεια του εδάφους μαλακή και διαπερατή.

Φαντάζομαι ότι όλοι έχουν ένα αγαπημένο δέντρο κάπου. Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε το δικό σας υγιές και να μεγαλώσει για πολλά χρόνια ακόμα!

Αναδάσωση

Αυτή την Ημέρα Arbor, το Nature’s Lawn & Garden δωρίζει το 10% όλων των εσόδων Ένα δέντρο φυτεύτηκεόπου κάθε δολάριο που δωρίζεται ισοδυναμεί με ένα δέντρο στο χώμα.

Το One Tree Planted φυτεύει δέντρα σε όλο τον κόσμο με στόχο την παγκόσμια αναδάσωση. Φυτεύουν δέντρα σε 28 χώρες σε όλη τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη. Το έργο αυτού του οργανισμού βοηθά στην αποκατάσταση της γης που έχει πληγεί από ανθρώπινες και φυσικές καταστροφές, ενώ υποστηρίζει τις κοινότητες και τα οικοσυστήματα σε αυτές τις περιοχές.

Τι πέτυχαν: Με βάση την έκθεσή τους για το 2020, οι προσπάθειές τους ήταν απίστευτα εντυπωσιακές. Ένα δέντρο φυτεύτηκε από πάνω 20 εκατομμύρια δέντρα και αποκαταστάθηκαν πάνω από 15.000 εκτάρια γης. Μόνο το 2021 συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα για να φυτέψουν 23.588.232 επιπλέον δέντρα.

Κάντε την αγορά σας να μετράει! Αγοράστε στις 29 Απριλίου 2022 και το 10% θα πάει σε αυτήν την απίστευτη φιλανθρωπική οργάνωση που σώζει τη γη.

το γκαζόν και ο κήπος της φύσης δωρίζουν σε ένα δέντρο που φυτεύτηκε

Schreibe einen Kommentar