Κηπουρική με υπερυψωμένα κρεβάτια – Natures Lawn & Garden

2
Κηπουρική με υπερυψωμένα κρεβάτια – Natures Lawn & Garden

Έχετε δοκιμάσει το Raised Bed Gardening;

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια έχουν γίνει μια δημοφιλής επιλογή τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους κηπουρούς, συμπεριλαμβανομένων των αστικών κηπουρών. Μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν δεν έχετε χώρο ή χρόνο, έχετε φτωχό έδαφος ή δυσκολεύεστε να σκύψετε για να εργαστείτε στον κήπο. Θα έχετε επίσης καλύτερο έλεγχο ζιζανίων και παρασίτων, ευκολότερη άρδευση και μεγαλύτερη ποικιλία φυτών που μπορείτε να καλλιεργήσετε με επιτυχία.

Η φύτευση σε υπερυψωμένα κρεβάτια είναι παρόμοια με την κηπουρική σε δοχεία, χρησιμοποιώντας ένα πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ δοχείο. Πριν ξεκινήσετε, θα θελήσετε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων για την επιτυχία και να είστε σίγουροι ότι το έργο σας είναι διαχειρίσιμο.

Τι υλικό πρέπει να χρησιμοποιήσω για το υπερυψωμένο κρεβάτι μου;

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε μεγάλο δοχείο για ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, συνήθως είναι κατασκευασμένα από ξύλο, μέταλλο, τούβλο ή σκυρόδεμα. Η επεξεργασμένη ξυλεία θα διατηρηθεί καλύτερα με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι επιβλαβείς χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία της μπορούν να εκπλυθούν στο χώμα σας. (Εάν χρησιμοποιείτε ανακυκλωμένο ξύλο παλέτας, αναζητήστε μια σφραγίδα που γράφει „HT“ που σημαίνει „θερμικά επεξεργασμένο“, που δεν περιέχει χημικά) Ο κέδρος και το κοκκινόξυλο είναι ελκυστικά και φυσικά ανθεκτικά στη σήψη, αλλά τελικά θα σπάσουν με την πάροδο του χρόνου. Το μέταλλο και το σκυρόδεμα είναι καλύτερες μόνιμες επιλογές.

Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το υπερυψωμένο κρεβάτι μου;

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι κηπουροί είναι να φυτεύουν ένα κρεβάτι που είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό για τις ανάγκες τους. Θα θέλετε να μπορείτε να φτάσετε άνετα κατά μήκος του υπερυψωμένου κρεβατιού σας για να εργαστείτε σε αυτό και να είναι αρκετά βαθιά ώστε να χωράει το βάθος της ρίζας των φυτών σας. Όταν προσδιορίζετε το σωστό μέγεθος κρεβατιού και τη σωστή απόσταση, σκεφτείτε πώς θα φαίνεται το φυτό σε πλήρη ωριμότητα. Ελέγξτε τα πακέτα σπόρων σας για αυξανόμενο ύψος και απαιτήσεις χώρου.

Πού πρέπει να πάει το υπερυψωμένο κρεβάτι μου στον κήπο;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το τοποθέτηση του κρεβατιού σας. Εκτός και αν φυτεύετε ειδικά έναν σκιερό κήπο, τα περισσότερα φυτά, ειδικά τα λαχανικά, προτιμούν τον ήλιο (6-8 ώρες/ημέρα). Αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε για οτιδήποτε μπορεί να μπλοκάρει τον ήλιο από τα κρεβάτια σας – τοίχος ή φράχτης, τέντες, δέντρα κ.λπ. Πιθανότατα, θα θέλετε να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας με νότιο προσανατολισμό. Φροντίστε να τοποθετήσετε τα κρεβάτια σας κοντά στην πηγή άρδευσης και αφήστε αρκετό χώρο για να περπατήσετε ανάμεσα στα κρεβάτια (περίπου 2 πόδια). Εάν πρόκειται να τοποθετήσετε τα κρεβάτια σας απευθείας στο χώμα, πρώτα στρώστε το κρεβάτι με περίφραξη κοτόπουλου για να αποτρέψετε τα πλάσματα. Ψεκάζοντας την περίμετρο των κρεβατιών σας με το μη τοξικό Yard Guard θα κρατήσετε μακριά τα επιβλαβή έντομα, τις αράχνες και τα φίδια.

Τι είδους χώμα πηγαίνει σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου;

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα ενός υπερυψωμένου κήπου είναι η δυνατότητα προσαρμογής του εδάφους στις ανάγκες σας. Οι ειδικοί συνιστούν να επενδύσετε σε ποιοτικό έδαφος που όχι μόνο παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά και αποστραγγίζει καλά ενώ διατηρεί την υγρασία για ενυδάτωση. Το ποιοτικό έδαφος προάγει την κυκλοφορία του αέρα γύρω από τις ρίζες και ένα τεράστιο οικοσύστημα μικροοργανισμών που ενισχύουν την υγεία των φυτών. Το καλύτερο έδαφος για υπερυψωμένα κρεβάτια εξαρτάται από τους τύπους φυτών που θέλετε να καλλιεργήσετε. Μπορείτε εύκολα να αναζητήσετε αυτές τις πληροφορίες στο Διαδίκτυο, σε έναν κατάλογο σπόρων ή στο τοπικό σας φυτώριο. Κατά κανόνα, οι περισσότεροι κηπουροί βρίσκουν ένα μείγμα 60% επιφανειακό χώμα, 30% κομπόστ και 10% χώμα γλάστρας. Αν δεν έχετε πρόσβαση στο κομπόστ όμως, το Nature’s Magic κάνει το κόλπο χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσετε βρωμερά σωρούς κομπόστ στην αυλή σας. Το χουμικό οξύ στο Nature’s Magic παρέχει όλο το χούμο που θα χρειαστούν τα κρεβάτια σας, ενώ τα υγρά φύκια βελτιώνουν την αντοχή στις ασθένειες και το στρες στα φυτά, αυξάνουν τους ρυθμούς βλάστησης των σπόρων και τη συνολική υγεία των φυτών.

Πώς να φυτέψετε έναν κήπο με υπερυψωμένο κρεβάτι

Αποφασίσατε τι θα καλλιεργήσετε, βρήκατε τα τέλεια κρεβάτια και τα τοποθετήσατε στρατηγικά στα καλύτερα σημεία τους – ώρα να ξεκινήσετε τη φύτευση!

  1. Μπορεί να είναι ακριβό να γεμίσετε τα κρεβάτια σας με χώμα κορυφαίας ποιότητας, αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται! Τοποθετήστε το κάτω μέρος του κρεβατιού σας με χαρτόνι (αφαιρώντας πρώτα όλη την ταινία), κορμούς, κλαδιά, αποκόμματα γρασιδιού και φύλλα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποστράγγιση και όταν διασπαστούν με την πάροδο του χρόνου, θα προσθέσουν ωφέλιμη οργανική ύλη στο χώμα σας.
  2. Προσθέστε το καλής ποιότητας χώμα σας, τουλάχιστον 6” βάθους (πιο βαθύ αν τα φυτά σας έχουν βαθιές ρίζες), αφήνοντας περίπου 2 ίντσες στην κορυφή για σάπια φύλλα.
  3. Απευθείας σπόρος ή μεταφύτευση των φυτών σας. Τα φυτά που θα ψηλώσουν θα πρέπει να φυτεύονται προς τα πίσω και τα πιο κοντά φυτά μπροστά για να διασφαλιστεί ότι δεν θα σκιάζονται από τα ψηλότερα. Τα αγγούρια και άλλες καλλιέργειες αμπέλου μπορούν να φυτευτούν κοντά στην άκρη, ώστε να μπορούν να ακολουθούν το πλάι. Τα λουλούδια συντροφιάς μπορούν να προστεθούν γύρω από το περίγραμμα για να προσθέσουν ομορφιά και να προσελκύσουν ωφέλιμα έντομα και επικονιαστές.
  4. Ποτίστε καλά τον κήπο σας αμέσως μετά τη φύτευση και βάλτε σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά για να διατηρήσετε το έδαφος υγρό και προστατευμένο.

Τι πρέπει να φυτέψω στα υπερυψωμένα κρεβάτια μου;

Η επιλογή του τι θα φυτευτεί δεν χρειάζεται να είναι συντριπτική. Εάν σκέφτεστε να φυτέψετε λαχανικά και φρούτα, ξεκινήστε με αυτά που καλλιεργούνται εύκολα και ξέρετε ότι θα φάει η οικογένειά σας. Τα λουλούδια που συνήθως φυτεύονται απευθείας στο έδαφος θα τα πάνε καλά και σε υπερυψωμένα κρεβάτια.

Βότανα. Είναι ανθεκτικά, αναπτύσσονται εύκολα και τα φρέσκα βότανα είναι πολύ πιο νόστιμα από τα αποξηραμένα. Γιατί να μην καλλιεργήσετε λίγο βασιλικό και μαϊντανό στο ίδιο κρεβάτι με τις ντομάτες σας; Οι γλυκές πιπεριές, τα αγγούρια και τα φασόλια καλλιεργούνται εύκολα, οπότε κρατήστε το συγκεκριμένο κρεβάτι όσο πιο κοντά μπορείτε στην κουζίνα!

Χόρτα. Ξέρετε ότι είναι καλά για εσάς με όλα αυτά τα αντιοξειδωτικά – είναι επίσης εύκολο να αναπτυχθούν! Τα μαρούλια, το ελβετικό σέσκουλο και το λάχανο είναι όλα καλά σε υπερυψωμένα κρεβάτια. Τα μαρούλια μπορούν να κοπούν καθώς μεγαλώνουν και μπορείτε να απολαύσετε πολλές συγκομιδές από το ίδιο φυτό κόβοντας απλώς ό,τι χρειάζεστε κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε φρέσκο ​​μαρούλι όλη την εποχή.

Μούρα! Είναι εκπληκτικά εύκολο να αναπτυχθούν. Οι φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα είναι όλα καλά σε υπερυψωμένα κρεβάτια, επειδή οι κοντές ρίζες τους δεν θα χρειαστεί να ανταγωνιστούν τα ζιζάνια. Και όταν μαζεύονται φρέσκα από τον κήπο σας, είναι πολύ πιο γευστικά.

Σκεφτείτε την ανάπτυξη λουλούδια συντροφιάς με τα λαχανικά σας. Η λεβάντα θα απωθήσει τα τσιμπούρια και τα ποντίκια και τα ελάφια τείνουν να την αποφεύγουν επίσης. Οι κατιφέδες θα κρατήσουν μακριά τα ενοχλητικά κουνέλια και τα επιβλαβή έντομα. Οι ηλίανθοι μπορούν να φτιάξουν μια εξαιρετική πέργκολα για αναρρίχηση λαχανικών όπως μπιζέλια, φασόλια και ντομάτες. Ορισμένα λαχανικά απαιτούν επικονιαστές για να παράγουν φρούτα, όπως οι κολοκύθες, τα αγγούρια, οι μελιτζάνες και τα πεπόνια. Οι επικονιαστές λατρεύουν τις ζίνιες! Είναι πολύ ανθεκτικό λουλούδι και είναι ιδανικά για κοπή και τακτοποίηση.

Χαρούμενα μπουκέτα από κομμένα λουλούδια είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε διακόσμηση! Γιατί να μην φυτέψετε α κομμένο ανθόκηπο σε ξεχωριστό κρεβάτι; Τα περισσότερα λουλούδια θα τα πάνε καλά σε υπερυψωμένα κρεβάτια – και πάλι, θα θελήσετε να σκεφτείτε πώς θα φαίνονται σε πλήρη ωριμότητα όταν σχεδιάζετε τη διάταξή σας – δεν θέλετε να συνωστίσετε ποικιλίες που απλώνονται ή επιτρέπουν σε ψηλότερα λουλούδια να σκιάζουν τα άλλα .

Καθώς τα φυτά σας μεγαλώνουν, θα θέλετε να τα βοηθήσετε να ευδοκιμήσουν, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τα φρούτα (και τα λαχανικά!) της εργασίας σας. Συνιστούμε να ταΐζετε τα φυτά σας με το φύλλωμα με το πλήρως φυσικό υγρό συμπλήρωμα MicroNutrients για να διασφαλίσετε τη μέγιστη ανάπτυξη, απόδοση και ποιότητα. Ο ψεκασμός των φύλλων είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός και αποδοτικός τρόπος για γρήγορη εισαγωγή των MicroNutrients στα φυτά. Τα αποτελέσματα είναι συχνά εμφανή σε 2-4 ημέρες μετά την εφαρμογή. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συμβουλές ψεκασμού.

Η κηπουρική σε υπερυψωμένο κρεβάτι προσφέρει τόσα πολλά πλεονεκτήματα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε αρχάριο. Προχωρήστε και κάντε το, θα χαρείτε που το κάνατε! Απλώς θυμηθείτε να ξεκινήσετε από μικρά – μπορείτε εύκολα να προσθέσετε την επόμενη σεζόν. Όποια φυτά κι αν διαλέξετε, ευχόμαστε σε όλους μια πλούσια σοδειά!

Schreibe einen Kommentar