Ο κατανοητός οδηγός για τη φύτευση συντρόφων: Πώς να βρείτε συντρόφους στο έδαφος στον κήπο

0
Ο κατανοητός οδηγός για τη φύτευση συντρόφων: Πώς να βρείτε συντρόφους στο έδαφος στον κήπο

Τα ABC της Companion Planting

Η επιλογή των κατάλληλων συντρόφων για τα βότανά σας θα χρειαστεί αρκετή προνοητικότητα.

Αρχικά, εξετάστε τις συνθήκες ανάπτυξης που απαιτεί κάθε φυτό.

Είναι συμβατές οι ανάγκες τους σε έδαφος και υγρασία; Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε φυτά που ταιριάζουν. Εάν βάλετε ένα φυτό που αγαπά την υγρασία με ένα φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία, το πιθανότερο είναι ότι θα πνίξετε το ένα και θα στεγνώσετε το άλλο.

Δεύτερον, σκεφτείτε δημιουργικά τις ανάγκες φωτισμού τους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ομαδοποιήσετε έναν μικρό, χαμηλής ανάπτυξης εραστή της μερικής σκιάς με έναν ψηλό, μεγαλύτερο λουόμενο ήλιου. Γιατί; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μεγαλύτερο φυτό ως φυσικό αντηλιακό για τον σύντροφό του! Το Ashwagandha φτιάχνει ένα πολύ χρήσιμο «δέντρο σκιάς» με τα μεγάλα φύλλα και το ψηλό ανάστημά του.

Τρίτον, θυμηθείτε τα παράσιτα.

Εάν ομαδοποιήσετε φυτά που είναι ευαίσθητα στο ίδιο έντομο, ουσιαστικά δημιουργείτε έναν τεράστιο στόχο «bullseye» για να τον βρουν. Αντ ‚αυτού, βρείτε έναν κατάλληλο σύντροφο που είναι γνωστό ότι απωθεί το ενοχλητικό σφάλμα. Για παράδειγμα, ο Βασίλειος μπορεί να προσελκύσει αφίδες στον κήπο. Γιατί να μην καλλιεργήσετε Σχοινόπρασο κοντά λόγω των ικανοτήτων τους που απωθούν τις αφίδες;

Το να έχετε μια ποικιλία βοτάνων στον κήπο σας θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε τα παράσιτα. Όχι μόνο κάποια βότανα θα τα απωθήσουν, αλλά και τα διαφορετικά χρώματα και οι μυρωδιές θα τα μπερδέψουν. Αν και είναι ακόμα πιθανό να έχετε μερικά απαίσια έντομα στον κήπο σας, ελπίζουμε ότι θα αποτρέψετε μια πλήρη πανούκλα.

Τέταρτον, μην ξεχνάτε την ασθένεια!

Για παράδειγμα, το ωίδιο είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική κατάσταση που είναι κοινή στο Bee Balm. Ενώ το Bee Balm έχει αναμφισβήτητα οφέλη για τον κήπο ως ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους επικονιαστές, είναι ένας πιθανός κίνδυνος ως ένα κοντινό φυτό συντροφιάς. Να είσαι προσεκτικός!

Και τέλος, κάντε έρευνα για τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του φυτού.

Η ομαδοποίηση δύο φυτών μαζί που είναι πεινασμένα για το ίδιο θρεπτικό συστατικό μπορεί να συμβάλει σε κάποιον όχι και τόσο φιλικό ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, η ρόκα και η κόλιαντρο έχουν συμβατές απαιτήσεις καλλιέργειας, αλλά και οι δύο είναι πεινασμένοι για ένα κοινό θρεπτικό συστατικό: το άζωτο. Αυτό μπορεί να μην είναι τέλειο ταίρι!

Μπορείτε να φυτέψετε Companion σε δοχεία;

Με μια λέξη: ναι. Και μπορεί να γίνει με μερικούς διαφορετικούς τρόπους! Μπορείτε να επιλέξετε να φυτέψετε τα βότανά σας στο ίδιο δοχείο ή να αποφασίσετε να καλλιεργήσετε τα βότανά σας σε ξεχωριστές γλάστρες και να τα εντοπίσετε το ένα κοντά στο άλλο.

Ίδια Φύτευση γλάστρας

Μερικοί επιπλέον παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν φυτεύετε Companion σε ένα δοχείο. Ποιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα; Ρυθμός ανάπτυξης. Τα αργά αναπτυσσόμενα βότανα απαιτούν βαθύτερο χώμα στις γλάστρες τους. Θα θελήσετε να συνδυάσετε αυτά τα φυτά με συναδέλφους „αργούς πόντους“ που έχουν παρόμοια μοτίβα ανάπτυξης, ώστε να φτάσουν στην ωριμότητα περίπου την ίδια στιγμή.

Χρειάζεται επίσης να επιλέξετε βότανα που δεν θα «πιάσουν» όλο τον χώρο. Η μέντα και το Catnip έχουν πολλά οφέλη να προσφέρουν στη συνολική υγεία του κήπου σας, αλλά είναι και οι δύο αδηφάγοι καλλιεργητές. Αυτά τα φυτά δεν «παίζουν καλά» με τους άλλους και καλύτερα να τα αφήνουμε μόνα τους.

Ξεχωριστές γλάστρες, ίδια γειτονιά

Πολλά από τα οφέλη του Companion Planting προκύπτουν από την εμφάνιση, το άρωμα και τα λουλούδια των φίλων σας με τα βότανα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν επηρεάζονται από το να βρίσκεστε σε ξεχωριστά δοχεία! Όπως σημειώθηκε στο τελευταίο μας άρθρο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το όφελος του Companion Planting για το έδαφος-θρεπτικό είναι ελάχιστο έως ανύπαρκτο. Είναι αλήθεια ότι? Δεν υπάρχει ένας τόνος σκληρής έρευνας γεγονότων που να υποστηρίζει καμία από τις δύο συλλογιστικές γραμμές, οπότε θα το αφήσουμε στην κρίση σας!

Τα βότανα με έντονο άρωμα, όπως το Catnip, θεωρούνται ως ένα εξαιρετικό απωθητικό παρασίτων στην κηπουρική κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μυρωδιά διώχνει αφίδες, μυρμήγκια, λάχανα, ιαπωνικά σκαθάρια, τρυγόνια και κατσαρίδες. Ένα πρόσθετο μπόνους; Μερικά δοχεία με catnip θα αποσπάσουν την προσοχή των γατών της γειτονιάς από το να βανδαλίσουν τα πιο αγαπημένα μέρη του κήπου σας.

Τα φυτά επικονίασης είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικά σε μεμονωμένα δοχεία, ομαδοποιημένα με άλλα φυτά και βότανα. Το Borage δίνει στους επικονιαστές μια ανοιχτή πρόσκληση και προσελκύει επίσης πασχαλίτσες, ένα ευεργετικό αρπακτικό κήπου! Αυτά τα χρήσιμα σφάλματα θα κρατήσουν τα παράσιτα μακριά από τα βότανά σας και ελπίζουμε να βοηθήσουν στην αύξηση της απόδοσης σας και στον λαχανόκηπο.

«Δοκιμασμένοι και Αληθινοί» Συνεργάτες του Εδάφους

Το Companion Planting βασίζεται λιγότερο στην επιστήμη και περισσότερο στην «τεχνογνωσία του κηπουρού». Παρακάτω είναι μερικές «δοκιμασμένες και αληθινές» προτάσεις από αξιόπιστες πηγές κηπουρικής. Λάβετε υπόψη ότι το έδαφος και τα περιβάλλοντα ανάπτυξης του καθενός είναι διαφορετικά. Συνεχίστε, λοιπόν, να κάνετε τα δικά σας πειράματα. Κατά κανόνα: αν λειτουργεί, συνεχίστε να το κάνετε!

  • Κολιάντρο & Κερβίλι
  • Γλυκάνισο & κόλιανδρος
  • Σχοινόπρασο & Άνηθος
  • Δεντρολίβανο & Φασκόμηλο
  • Άνηθος & Λεβάντα

Δείτε μια ανάγκη, γεμίστε μια ανάγκη

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Companion Planting ξεκινά με τις παρατηρήσεις σας. Αφού εξετάσετε συγκεκριμένα θέματα από την περσινή καλλιεργητική περίοδο, κάντε λίγη έρευνα. Πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο συμβατό βότανο για να διορθώσετε το πρόβλημα;

Για παράδειγμα, παλέψατε με μια μυκητιακή ασθένεια; Το χαμομήλι έχει χρησιμοποιηθεί από τους αγρότες για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Μερικοί καλλιεργητές αλείφουν το τσάι χαμομηλιού στα σπορόφυτά τους για να αποτρέψουν τις μυκητιάσεις («απόσβεση»). Άλλοι προτείνουν ότι η αυξανόμενη παρουσία τους μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση μυκητιακών προβλημάτων. Οι αγρότες έχουν επίσης μια πλούσια ιστορία στο Companion Planting Chamomile με καλλιέργειες φρούτων για βελτίωση της γεύσης.

Παλέψατε με τα ακάρεα της αράχνης; Μερικοί κηπουροί προτείνουν να αλείψετε το „Cilantro Tea“ σε άλλα φυτά για τη θεραπεία και την πρόληψη των ακάρεων αράχνης. Λέγεται επίσης ότι ο κόλιανδρος διώχνει τα σκαθάρια της πατάτας και προσελκύει τις μύγες, ένα μεγάλο αρπακτικό των αφίδων.

Το Companion Planting βοηθά στη βιοποικιλότητα και δημιουργεί ένα μικροσκοπικό οικοσύστημα για τα βότανά σας. Η δύναμη είναι στα χέρια σας να κάνετε σπίρτα τους ιδανικούς συντρόφους του φυτού σας. Εάν μερικά από τα «ραντεβού» τους πάνε καλά, ίσως έχετε τον δικό σας «δοκιμασμένο και αληθινό» συνδυασμό: ένα ταίρι φτιαγμένο στον κήπο-παράδεισο!

Schreibe einen Kommentar