Πώς να διατηρήσετε το γκαζόν σας υγιές σε ψυχρότερο καιρό

3
Πώς να διατηρήσετε το γκαζόν σας υγιές σε ψυχρότερο καιρό

Ο χειμώνας χαρακτηρίζεται από ζιζάνια, έντονο μούσκεμα, χαμηλά επίπεδα ηλιακού φωτός και παγετό, που για εμάς τους ανθρώπους σημαίνει να μένουμε καλυμμένοι και να ξεκουραζόμαστε κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά για τους χλοοτάπητες, ο χειμώνας είναι μια κρίσιμη περίοδος επιβίωσης και απαιτείται όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια για να παραμείνετε υγιείς. Ακολουθούν συμβουλές για να διατηρήσετε το γρασίδι σας υγιές κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Παρέχετε άφθονο ηλιακό φως στο γκαζόν σας

Συνιστάται να αφήνετε υπολείμματα χόρτου μετά το κούρεμα κατά τους θερμότερους μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορούν να παρέχουν θρεπτικά συστατικά από το γρασίδι. Επίσης, το να αφήνετε πίσω κομμένα γρασίδι μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλή δουλειά.

Όμως κατά τη διάρκεια φθινόπωρο και χειμώνας, θα είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τα αποκόμματα και τα φύλλα από τον χλοοτάπητα. Με αυτόν τον τρόπο, το γρασίδι σας θα λάβει άφθονο αέρα και ηλιακό φως που χρειάζεται για να επιβιώσει τους κρύους μήνες.

Εάν υπάρχουν πολλά δέντρα στο γρασίδι σας, θα πρέπει να τα κλαδέψετε για να εξασφαλίσετε ότι το γρασίδι σας λαμβάνει περισσότερο ηλιακό φως.

Κόψτε ψηλότερα και λιγότερο συχνά

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν αρχίσουν οι πιο δροσεροί μήνες είναι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του χόρτου μειώνεται. Όταν συμβεί αυτό, σας συμβουλεύουμε να αυξήσετε το ύψος κοπής για να αποφύγετε την καταστροφή του χόρτου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μαύρισμα και τριχωτό της κεφαλής. Το συχνό τρίψιμο της κεφαλής αποδυναμώνει το γρασίδι, αφήνοντάς το εκτεθειμένο σε ζιζάνια και ασθένειες.

Όταν κόβετε το γρασίδι σας, αποφύγετε να κόψετε το γρασίδι σε βάθος μικρότερο από 2,5 cm. Μειώστε επίσης τη συχνότητα κούρεμα του χόρτου σας σε περίπου κάθε 3 ή 4 εβδομάδες. Μπορείτε επίσης να κόψετε το γρασίδι σας όταν το μήκος της λεπίδας του γρασιδιού υπερβαίνει τα 6 cm.

Αερίστε το έδαφος

Ο μεγάλος κυκλοφοριακός όγκος, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, μπορεί να συμπυκνώσει το έδαφος. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να εμποδίσει τις ρίζες του γρασιδιού να λάβουν τους βέλτιστους πόρους που απαιτούνται για την ευημερία και την ανάπτυξή τους. Μπορείτε να επιλέξετε να τρυπήσετε το χώμα με το χέρι χρησιμοποιώντας μια τσουγκράνα χειρός. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία για να κάνει τη δουλειά για εσάς.

Λιπαίνω

Αν και το γρασίδι σας θα αναπτυχθεί πολύ πιο αργά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εξακολουθεί να απαιτεί μια σταθερή παροχή θρεπτικών συστατικών. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι το χώμα σας έχει ελεγχθεί για να δείτε ποια θρεπτικά συστατικά λείπουν και, στη συνέχεια, αγοράστε το σωστό λίπασμα που περιέχει τον σωστό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών.

Σταματήστε το πότισμα

Θα πρέπει να σταματήσετε να ποτίζετε το γκαζόν σας εκτός εάν το γρασίδι φαίνεται πολύ στεγνό. Και η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε το γκαζόν σας είναι νωρίς το πρωί. Εάν ποτίζετε πολύ το γκαζόν σας κατά τους ψυχρότερους μήνες, κινδυνεύει να σας καλέσει μύκητες στο γρασίδι σου.

Χορταριάστε επαγρύπνηση

Τα ζιζάνια, σε αντίθεση με άλλους τύπους χλοοτάπητα, δεν υποκλίνονται από τις σκληρές συνθήκες του χειμώνα. Στην πραγματικότητα, φαίνεται να ευδοκιμούν σε αυτές τις ασυγχώρητες συνθήκες. Να είστε προνοητικοί και να καταλήξετε σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ζιζανίων για να κρατήσετε υπό έλεγχο τα ανεπιθύμητα φυτά.

Ο εξωραϊσμός Reds μπορεί να βοηθήσει!

Φαίνεται ότι το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο στην άλλη πλευρά; Οι συμβουλές σας για τη φροντίδα του γκαζόν για το χειμώνα δεν λειτουργούν; Ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία. Οι ειδικοί στο Reds Landscaping προσφέρουν δωρεάν συμβουλές και συμβουλές για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το γκαζόν και την περιουσία σας στις καλύτερες πολιτείες. Απλώς στείλτε μας email ή καλέστε μας 0424 350 910 για επαγγελματική βοήθεια με τη φροντίδα του γκαζόν σας αυτό το χειμώνα.

Schreibe einen Kommentar