5 τρόποι με τους οποίους η κηπουρική ωφελεί την ψυχική σας υγεία

1
5 τρόποι με τους οποίους η κηπουρική ωφελεί την ψυχική σας υγεία

Ο Μάιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία καθώς Δώρα από τον Μήνα Κήπου, που εμείς εδώ στο Nature’s Lawn & Garden δεν πιστεύουμε ότι είναι καθόλου τυχαία. Η κηπουρική μας προσφέρει τόσες πολλές ευκαιρίες για να ενισχύσουμε την ευημερία μας. Σε όλη την ιστορία, οι κήποι δεν χρησίμευσαν μόνο ως μέρη για την καλλιέργεια φυτών, αλλά ως χώροι για τους ανθρώπους να χαλαρώσουν, να εστιάσουν και να συνδεθούν με τη φύση και ο ένας τον άλλον. Πιο πρόσφατα, επιστημονικές μελέτες απέδειξαν πραγματικά την ευεργετική επίδραση που έχει η φύση στην ψυχική μας υγεία!

Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους η κηπουρική ωφελεί την ψυχική σας υγεία:

  1. γκαζόν και κήπος της φύσης χαρούμενοι κηπουροίΑσκηση. Όλοι γνωρίζουμε ότι η τακτική άσκηση βοηθά στη μείωση του στρες απελευθερώνοντας τις χημικές ουσίες που προκαλούν καλή αίσθηση στον εγκέφαλό μας. Η κηπουρική περιλαμβάνει πολλές σωματικές δραστηριότητες όπως κάμψη, ανύψωση, οκλαδόν και σκύψιμο. Συχνά ολόκληρο το σώμα σας ασκείται όταν εργάζεστε στον κήπο.
  2. Επικεντρώνοντας ξανά την προσοχή σας. Κάθε ένας από εμάς βιώνει άγχος, απώλεια και θλίψη κάποια στιγμή. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, η κηπουρική μας δίνει μια διέξοδο να κρατάμε τα χέρια και το μυαλό μας απασχολημένα. Η εστίαση της προσοχής σας στις εργασίες και τις λεπτομέρειες της κηπουρικής μπορεί να μειώσει τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα και να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα αυτή τη στιγμή. Η κηπουρική μας φέρνει σε επαφή με τον κύκλο της ζωής, υπενθυμίζοντάς μας ότι από τη φθορά έρχεται η αναγέννηση, δίνοντάς μας ελπίδα για το μέλλον.
  3. Αποδεχόμαστε αυτό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Για πολλούς από εμάς, το άγχος μπορεί να σχετίζεται με την έλλειψη ελέγχου των περιστάσεων ή την ανάγκη μας για τελειότητα. Η κηπουρική μας αναγκάζει να αποδεχτούμε ότι η Μητέρα Φύση είναι υπεύθυνη, ανεξάρτητα από το πόσο καλά σχεδιάζουμε τους κήπους μας: οι σπόροι θα φυτρώσουν όταν φυτρώσουν και όχι μια στιγμή νωρίτερα.
  4. Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Η εκμάθηση της καλλιέργειας λαχανικών ή λουλουδιών δίνει στους ανθρώπους μια αίσθηση επιτυχίας και υπερηφάνειας, κάτι που ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Όταν παίρνετε ένα οικόπεδο και το μετατρέπετε σε κάτι όμορφο ή σε κάτι που παρέχει τροφή για εσάς και την οικογένειά σας – για ποιο πράγμα δεν πρέπει να είστε περήφανοι;
  5. Κοινότητα. Το να περνάμε χρόνο στη φύση μπορεί να μας βοηθήσει να συνδεθούμε μεταξύ μας, καθώς και με τη Μητέρα Γη. Η κηπουρική με άλλους σε έναν κοινοτικό κήπο ή σε μια λέσχη κήπου απαιτεί ομαδική εργασία για την επίτευξη κοινών στόχων. Το να είστε μέλος μιας μεγαλύτερης ομάδας μπορεί να ωφελήσει την ψυχική σας υγεία αυξάνοντας τις κοινωνικές σας συνδέσεις και το σύστημα υποστήριξής σας. Η αίσθηση του ανήκειν είναι πολύ σημαντική για την ψυχική μας ευεξία. Για άτομα που είναι κοινωνικά απομονωμένα ή δεν αισθάνονται άνετα με την παραδοσιακή θεραπεία ομιλίας, ένας κοινοτικός κήπος μπορεί να τους βοηθήσει να κάνουν νέους φίλους και να αισθάνονται μεγαλύτερη συμμετοχή στην κοινότητά τους. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για κοινοτικούς κήπους κοντά σας.

Πώς να φέρετε αυτά τα οφέλη στη ζωή σας

Η κηπουρική μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ολοκληρωμένοι, αλλά δεν χρειάζεται να είναι ένα τεράστιο εγχείρημα. Απλώς το να περνάτε χρόνο γύρω από τα φυτά μειώνει το άγχος για πολλούς ανθρώπους. Μπορείτε να φέρετε στο σπίτι μερικά κρεμαστά φυτά για τη βεράντα σας ή να ξεκινήσετε έναν απλό κήπο με κοντέινερ στο αίθριο σας. Φροντίστε να φροντίζετε τα φυτά σας με τα φυσικά και εύκολα στη χρήση φυτοϋγειονομικά προϊόντα μας όπως Ήρωας φυτών εσωτερικού χώρου. Εάν ξεκινάτε από σπόρους, σκεφτείτε να μουλιάσετε τους σπόρους με Η Μαγεία της Φύσης για τη βελτίωση του ρυθμού βλάστησης και την επιτάχυνση της βλάστησης.

Είναι το χώμα σας πολύ σκληρό ή συμπιεσμένο στον κήπο; Μπορείτε να δείτε το blog μας στο Κηπουρική σε υπερυψωμένο κρεβάτιή αρχίστε να θεραπεύετε το χώμα σας με Aerify Plus να σπάσει τον πηλό και να χαλαρώσει τη συμπύκνωση.

Η κηπουρική μας δίνει το τέλειο περιβάλλον για να συνδεθούμε με τη φύση και τους ανθρώπους, να παραμείνουμε ενεργοί, να προσέχουμε τη στιγμή, να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να δίνουμε – πέντε μονοπάτια που αναφέρουν οι ειδικοί ως απαραίτητα για τη θετική ψυχική υγεία. Θυμηθείτε, σχεδόν κάθε κηπουρός θα έχει δυσκολίες στην ανάπτυξη και τη φροντίδα των φυτών του κάποια στιγμή. Μάθετε από τα λάθη σας και μην τα αφήσετε να σας εμποδίσουν να συνεχίσετε τον κήπο.

Αφήστε μας να βοηθήσουμε τον κήπο σας να ανθίσει!

Schreibe einen Kommentar